Jan de Roas Sjongers 25 jaar (+1)

zondag 22 mei 2022 14:30

Vorig jaar bestonden de Jan de Roas Sjongers 25 jaar, dit jaar worden twee jubileumconcerten gehouden: op zaterdag 21 mei (19.30 uur) en zondag 22 mei (14.30 uur) in De Kiekenhof. Het idee om een koor op te richten kwam van Yme de Jong en Evert de Jong, die in december 1994 een concert van het Vlielander Zeemanskoor bijwoonden. Zo’n koor, dat zou toch ook in Nieuwehorne kunnen, waarop de twee samen met Sietze Hofstra dit idee uitwerkten. In april 1996 was de oprichtingsvergadering, als naam werd de Jan de Roas Sjongers bedacht, vernoemd naar de bekende straatzanger. Sinds vijftien jaar staat het koor onder leiding van Sitta Bosman als dirigent, pianist, componist, arrangeur en tekstdichter. Het amusementskoor met rond de dertig leden brengt een breed werelds repertoire. Aan het jubileumconcert werken ook oud-muzikanten mee. Reserveren kan via janheida50@hotmail.com. Entree: 5 euro.

Locatie

  • De Kiekenhof

    Molenweg 29
    8414LJ Nieuwehorne