Doorstart Meet Up Café

woensdag 11 mei 2022 20:00

Na een onderbreking van meer dan twee jaar gaat het Meet Up Café weer van start op woensdag 11 mei (20.00 uur) in muziekcafé De Compagnon. Het Meet Up Café is een maandelijkse ontmoeting (iedere tweede woensdag van de maand) voor inwoners uit Gorredijk en omliggende dorpen. Bezoekers zijn zowel mensen die hier hun wortels hebben en al lang wonen, alsook mensen die hier nieuw zijn komen wonen omdat ze bijvoorbeeld hun land hebben moeten verlaten door oorlog. Iedere bijeenkomst staat in het teken van een thema, dit keer is dat ‘vrijheid’. Wat betekent vrijheid voor ons, aar denken we aan en hoe is dat bijvoorbeeld voor iemand die is gevlucht uit Eritrea, Syrië of meer recent uit Oekraïne. Naast gesprekken is er live muziek in de vorm van een optreden van Jan de Vries en Jan Frederiks, zij spelen op trekzak en doedelzak. Meet Up Café is vrij toegankelijk. Voor de pandemie trok het café veertig tot zestig bezoekers per avond.

Locatie