Afbeelding
Fam vd Wal

Over vrouwen en de dood/duivel

woensdag 14 december 2022 20:00 tot 21:30

Friese Volksverhalen

Over vrouwen en de dood/duivel

Op deze donkere decemberavond vertelt verhalenvertelster Tryntsje van der Wal vier spannende volksverhalen. Verhalen waarin de vrouw de hoofdrol heeft maar waarin ook de dood of de duivel een grote of kleinere rol speelt. De vrouwen zijn “anders”, wanhopig, betoverd of slim en bedenken oplossingen. Het zijn Friese verhalen, vertelt in het Fries, van langer maar ook van iets minder lang geleden, maar nog altijd actueel.

Tryntsje van der Wal is lid van de vertelkring “Vertellers in Fryslân”. Ze vertelt regelmatig tijdens verschillende activiteiten zoals de Wereldverteldag, de Friese Verhalenavond en tijdens bijvoorbeeld de natuur activiteiten die ze als natuurgids voor kinderen begeleidt.

Tryntsje vertelt graag verhalen waarin het hoofdpersonage speciaal is of juist iets heel “bijzonders” meemaakt. Verhalen die verassen of ontroeren en waar de luisteraars veel plezier aan beleven.

It Damshûs Nij Beets

Woensdag 14 december

Aanvang: 20.00 uur

Toegang: €6.00 (inclusief koffie of thee

Locatie