Laatste kans: Rondleiding over expositie
Laatste kans: Rondleiding over expositie"Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag" Foto: Heleen Verhage, Historisch Beetsterzwaag

Laatste kans: Rondleiding over expositie”Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag”

zaterdag 22 oktober 2022 14:00 t/m 15:30

Voor de laatste keer wordt er door een dorpsgids van Historisch Beetsterzwaag een rondleiding gegeven over de expositie “Jeanne Bieruma Oosting terug in Beetsterzwaag”. Er is een mogelijkheid om met de gids aansluitend naar Lauswolt te wandelen. 

Start: 14.00 uur bij de Tropische Kas, achterin de Overtuin van het Lycklamahûs, Hoofdstraat 80. Kosten € 5,= pp, contant te voldoen. 

Het werk van Oosting (zoals ze zichzelf noemde) wordt op deze manier verbonden met de lokale geschiedenis van Beetsterzwaag.

In de tentoonstelling en de rondleiding wordt de bezoeker meegenomen in het levensverhaal van deze adellijke vrouw met Friese roots. Als kind logeerde ze in de zomer op landgoed Lauswolt, bij haar grootvader, Rijnhard baron Van Harinxma thoe Slooten. Na zijn overlijden woonden haar ouders op Lauswolt en kwam Jeanne nog steeds zo nu en dan terug naar Beetsterzwaag. 

De expositie die t/m 23 oktober in de Overtuin is te zien, is een samenwerking met Jolande Withuis, auteur van de biografie over Jeanne Bieruma Oosting. 

Locatie

  • Lycklamapark

    Hoofdstraat 80
    9244cp Beetsterzwaag