Herfst-concert: zanger Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio
Herfst-concert: zanger Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio Bas Verheijden

Herfst-concert: zanger Maarten Koningsberger en Atlantic Piano Trio

zaterdag 1 oktober 2022 16:00 t/m 17:15

Klassiek Herfst-concert door de professionele musici Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). Zij brengen het programma: Vienna!, waarin muziek van Schubert, Mahler en Strauss zal klinken.

Deze musici hebben in hun unieke samenwerking van zang en piano-trio in 2019 ook al een concert in Beetsterzwaag gegeven met Schotse en Ierse volksliederen van Beethoven, één van de weinige componisten, die voor deze combinatie muziek heeft geschreven. Deze musici namen de muzikale draad op en voegden een aantal nieuwe arrangementen toe van componisten als o.a. Schubert en Mahler. De arrangementen zijn geschreven door de pianist van het Atlantic Trio Bas Verheijden. In 2018 brachten zij de CD uit met “Old songs re-sung”. Hun nieuwste programma “Nacht und Träume” is een Schubert-recital voor bariton en piano trio, en wordt in sept.’22 op CD gepresenteerd. Deze nieuwe arrangementen brengen onverwachte kleuren in deze deze magnifieke liederen. Het wordt mondeling toegelicht door de zanger, en bestaat uit bekende liederen als “Nacht und Träume”, “Ständchen”, “Der Wanderer”, en “An die Musik”.

Bariton Maarten Koningsberger groeide op in Drachten. Tijdens zijn schooltijd op het Drachtster Lyceum zong en acteerde hij ook al, en hij bracht in zijn jeugd ook veel tijd door in Beetsterzwaag. Een grote verscheidenheid van stijlen is voor hem kenmerkend. Dat geldt voor zijn operarollen maar ook voor zijn recitalprogramma’s die bijna vier eeuwen repertoire omvatten. Zijn concertreizen voeren hem naar prestigieuze zalen en festivals over de hele wereld.

Via de website van het Atlantic Trio kun je video’s met opnames van eerdere concerten beluisteren: zie deze link https://atlantictrio.info/media/

Organisatie: Cultbee. Het concert duurt een uur zonder pauze. Met dank aan vrijwilligers, donateurs, subsidiegevers en fondsen. Meer informatie, toelichting op de muziek, links naar video’s, en mooie foto’s van de musici vindt u op de website: www.cultbee.nl  

Foto-bijschrift: Maarten Koningsberger (bariton zang) en het Atlantic Trio: Janneke van Prooijen (viool), Ansfried Plat (cello) en Bas Verheijden (piano). 

Gratis parkeren naast de kerk in de Vlaslaan en achter De Buorskip, Vlaslaan 26. 

Kaarten Concert € 10, - incl. 9% BTW (t/m 18 jaar: gratis)

Kaart-voorverkoop: Online : (plus 0,45 administratiekosten) bij Eventbrite – 

https://cultbee-herfstconcert-1okt2022.eventbrite.nl of per email aan: cultuur@cultbee.nl of op de middag zelf aan de kassa bij de ingang van de kerk.

Locatie

  • Ontmoetingskerk

    Achter de Hiemen 41
    9244BP Beetsterzwaag