Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC.
Johan van der Veen viert de 1-0 in het thuisduel tegen TLC. Foto's Martijn van der Vaart

Prima eerste helft levert ODV zege op

Algemeen

WIJNJEWOUDE ODV heeft zaterdag in het thuisduel tegen TLC de tiende zege van het seizoen geboekt. De gasten uit Leek werden op een 3-1 nederlaag getrakteerd. Dankzij de overwinning houdt de ploeg van trainer Mark Peters deelname aan de nacompetitie in eigen hand.

Halverwege stond er zaterdag al een 3-0 tussenstand op het scorebord van sportpark Tusken de Wâllen in Wijnjewoude. De thuisclub kwam in de twintigste minuut op voorsprong. Johan van der Veen, die de geblesseerde Senne Linstra verving, werd weggestoken door Finn Linstra en maakte alleen voor de Leekster doelman geen fout.

Nog voor het halve uur verdubbelde Folkert Hoekstra de voorsprong. De spits werd door Robin Roffel met een bekeken pass vrijgespeeld voor de doelman. De ervaren goaltjesdief liet zich de kans niet ontnemen en zette ODV met zijn vijftiende treffer van het seizoen op 2-0 voorsprong.

Folkert Hoekstra is op weg naar de 2-0  tegen het Leekster TLC.

In de slotminuten van de eerste helft maakte Frank Tuinstra er op aangeven van Johan van der Veen 3-0 van. Tuinstra vertrok vanuit randje buitenspel, maar de treffer vond goedkeuring in de ogen van de arbiter. In de blessuretijd sloeg de vlam nog even in de pan. Bij het opstootje werd Wander Balkema van TLC uit het veld gestuurd.

Met een 3-0 voorsprong en een man meer kwam de voorsprong na de pauze niet meer in gevaar, maar trainer Mark Peeters had geen goede tweede helft gezien. “Gek genoeg hadden we het tegen tien man moeilijker dan tegen elf.” ODV speelde niet goed en miste de nodige kansen, terwijl TLC er ook nog in slaagde tegen te scoren.

De drie punten bleven ondanks het matige spel na rust in Wijnjewoude. Het resultaat is in de slotfase van het seizoen ook het belangrijkste, aldus Peters. “We spelen nog drie wedstrijden, als we die allemaal winnen zijn we op basis van de stand op de ranglijst verzekerd van het spelen van promotiewedstrijden.”

ODV speelt volgende week de derby in en tegen Waskemeer, neemt het thuis nog op tegen HSC en sluit de competitie af met een uitduel tegen SIOS. ODV treft louter clubs uit de onderste helft van de ranglijst, maar volgens Peters moet zijn ploeg vol aan de bak. “Elke wedstrijd heeft zo zijn eigen belangen.”

Aanvoerder Martin Nicolai glipt tussen twee tegenstanders van TLC door.

De ontmoetingen met streekgenoot Waskemeer zijn duels op zich, weet Peters en HSC en SIOS strijden tegen degradatie. De trainer rekent op maximaal verzet. “We krijgen niets cadeau, zullen het zelf moeten laten zien.” Peters rekent erop dat Senne Linstra, die vijf goals maakte in de afgelopen drie duels, in Waskemeer weer van de partij is.

ODV, dat vorig seizoen degradeerde uit de derde klasse, heeft volgens Peters te wisselvallig gepresteerd om mee te kunnen doem om het kampioenschap. “We hebben te vaak onnodig gelijkgespeeld.” De trainer is tevreden over de ontwikkeling van de jonge spelers. Zo stond de pas 16-jarige Finn Linstra de afgelopen drie duels in de basis.

Peters en ODV gaan ook volgend jaar samen verder. De trainer ziet het wel zitten. “We hebben een mooie klik, zijn nog niet op elkaar uitgekeken.” Peters hoopt dat ODV, dat de laatste drie duels wist te winnen, vormbehoud toont en een kans krijgt om voor promotie naar de derde klasse te gaan. “Daar horen we wel thuis vinden we.”