V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal.
V.V. Oerterp heeft momenteel 410 leden, een recordaantal. Foto: Martijn van der Vaart

Oerterp wil graag kunstgrasveld

Sport

URETERP Voetbalvereniging Oerterp staat er prima op, zo is de overtuiging van voorzitter Sijmen van den Boogaard. Toch is er ook een wensenlijstje van de nu 75-jarige vereniging: een kunstgrasveld en verdere verduurzaming van de accommodatie.

“It giet goed.” Voorzitter Sijmen van den Boogaard hoeft niet na te denken als hem de vraag gesteld wordt hoe het met de jubilaris gaat. De voetbalvereniging telt 410 leden, meer dan ooit tevoren, heeft financieel de zaken op orde en weet zich gesteund door het bedrijfsleven. 

Oerterp heeft 110 sponsoren, waarvan hoofdsponsor Lippe Wonen de vereniging al meer dan een halve eeuw steunt. Wensen heeft de 75-jarige wel. Oerterp wil graag een kunstgras- of hybride-veld, omdat als gevolg van de groei van de vereniging het trainingsveld zwaar belast wordt. Voor de realisatie is de vereniging echter afhankelijk van de gemeente Opsterland. “Der is op syn minst fiif ton nedich, dat kinne wy net betelje”, stelt de voorzitter. Er is contact met de gemeente, maar nog zonder resultaat.

Er moet wat gebeuren, vindt de voorzitter. In de afgelopen maanden konden de voetballers te vaak niet oefenen vanwege de slechte conditie van het trainingsveld. “Dy minsken betelje wol kontribúsje. Boppedat is it net goed foar de prestaasjes.” Oerterp werkt in samenwerking met de KNVB aan een onderzoek dat richting de gemeente de noodzaak van een kunstgrasveld moet aantonen. 

Ook op het gebied van duurzaamheid wil Oerterp graag een volgende stap maken. Er komt een plan van aanpak, maar ook hierbij is volgens Van den Boogaard het wachten op de gemeente. “Twa jier lyn ha wy in brief skreaun, mar op in hiele simpele ja-of-neefraach ha we noch hieltyd gjin antwurd hân.” En dat terwijl de urgentie groot is. “We binne alle moannen twatûzen euro oan enerzjykosten kwyt.”

Het aantal leden stemt tot tevredenheid. Oerterp telt veel jonge voetballers en dat aantal, zo is de verwachting, zal door de groei van het dorp verder toenemen. Ook de damestak floreert. De vereniging telt bij de mannen drie seniorenteams. Dat waren er ooit zeven. Overwogen wordt het vierde elftal nieuw leven in te blazen, maar er is ook twijfel. “We moatte wis wêze dat we dêr genôch spilers foar ha.” 

Van een overstap naar het zaterdagvoetbal is op dit moment geen sprake, vertelt de voorzitter. “Wy fuotbalje it leafst op snein, mar miskien wurde wy aanst wol twongen.” De keuze blijft echter aan de leden, als die van speeldag willen veranderen, zal het bestuur daarnaar luisteren. Oerterp blijft bovendien de ontwikkelingen in het amateurvoetbal nauw volgen. “As alles feroaret moatte wy mei.”

Zoals de vereniging er nu voor staat, kan de toekomst volgens Van den Boogaard met vertrouwen tegemoet worden gezien. Uiteraard staat Oerterp volop stil bij het 75-jarig bestaan. Eind juni is er een meerdaags jubileumprogramma met een breed scala aan activiteiten voor leden en oud-leden.

Meer SA!

Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 14 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 16 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 17 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 17 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 18 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 18 uur geleden
Afbeelding
Lezing over Geert Lourens van der Zwaag Cultuur 18 uur geleden