Uit het gastenboek van een B&B

‘Joe spoe-eek Inglish”, vraagt de opgeschoten knul met zijn kinderfietsje bij de deur. Dat wel, en even later drukt Kjelt zich uit in goed steenkolen-Engels. Hij zit daar (wuift richting straat) op kamers en volgt de voetbaltraining van SC Heerenveen. Zijn coach uit IJsland wil een lang weekend overkomen en of die in ons B&B kan. 

Volgens de kalender is dat geen probleem. Mijn man snapt het meteen: de overburen hebben jong voetbaltalent in de kost, buitenlandse kids. Ik schiet de buurvrouw aan om te horen wie Kjelt is. Ze is sprakeloos en zo te zien ‘not amused’ dat die snotjongen (haar woorden) zelf dingen regelt waar zij als hospita niets vanaf weet. Ik vind het wel doelbewust van zo’n jongen.

Kjelt is net 15 en zijn coach is nauwelijks drie jaar ouder. Snotjongens nog (mijn woorden). Het onderdak is dikke pret. Het hele weekend lopen ze naar de overkant en terug en regelmatig klop ik op de deur van de gastenkamer of de muziek wat zachter kan. Samen naar de training lukt niet op Kjelts fietsje en ach… de bus is ook net weg. Terwijl ze juist zouden scoren! Wij zijn zo goed niet of we brengen hen wel even.
Kjelt is amper twee jaar en een fietsmaat verder als hij wordt weggekocht door een voetbalclub elders. Dat heb je met talent - en met het juiste ego. Hij komt nog vaak langs. Op televisie, altijd doelbewust!

info@bedenbrochje.nl