Afbeelding

EU-debat in Gorredijk

Algemeen

GORREDIJK Maandagavond 6 mei gaan zes kandidaten voor de komende Europese verkiezingen in De Skâns in Gorredijk met elkaar in debat. 

De kandidaten gaan met elkaar in gesprek over onderwerpen die op Europees niveau spelen, maar directe invloed hebben op de inwoners en bedrijven in Fryslân. 

De deelnemers zijn Raquel Garcia Hermida-Van der Walle (D66) uit Gorredijk, Anja Haga (CU), Reinout van Malenstein (NSC), Sjoerd Wijnsma (CDA), Marco Smit (VVD) en Mohammed Chahim (GL-PvdA). 

De organisatie is in handen van de gemeente Opsterland, provincie Fryslân, het EuropaPact Fryslân en de Vereniging van Friese Gemeenten. Wethouder Rob Jonkman: “We denken vaak dat Europa ver weg is, maar een groot deel van onze wet- en regelgeving wordt in Europa gemaakt. Met dit debat proberen wij Europa dichter naar Fryslân te halen. Het debat biedt een kans voor inwoners, politici en belanghebbenden om samen te komen en te praten over de toekomst van Fryslân in Europa.”

De inloop van het debat is om 19.00 uur, om 19.30 uur opent burgemeester Andries Bouwman de avond. Het debat is tussen 19.45 uur en 21.25 uur waarna gedeputeerde Friso Douwstra de avond afsluit.

Meer SA!

Afbeelding
Turfroute vijftig jaar geleden gered Nieuws 3 uur geleden
Trainer Guido Pen: “Hoe het seizoen ook eindigt, het is een leerzaam jaar geweest voor de spelers.”
'We kunnen niet op een gelijkspel gokken' Sport 19 uur geleden
Afbeelding
Zaterdag: activiteiten rond opening Turfroute Nieuws 21 uur geleden
Afbeelding
Pinkstertip: Pinksterfeest316 in Wijnjewoude Cultuur 22 uur geleden
Afbeelding
In het zonnetje! Column 23 uur geleden
Afbeelding
Five Pack strijdend ten onder in kampioenswedstrijd Sport 23 uur geleden
Afbeelding
Uittip: theatervoorstelling 'Zolang de vogels vliegen' Cultuur 23 uur geleden
Afbeelding
Scott Woltering winnaar Lauswolt Open Sport 23 uur geleden